Жай мезгили 2025: Лагманды үй шартында жасоо канча турат

Жай мезгили – лагман жасоо үчүн эң ылайыктуу мезгил. Ысык аба-ырайында тоюмдуу жана ошол эле мезгилде жаңы даярдалган тамак жегиң келет эмеспи, а лагман жашылчалардан, эт жана камыр менен мыкты айкалышкан даамды берет.
Учурда помидор, сабиз, перец, пияз сыяктуу жашылчалардын баалары төмөн болууда, демек бул тамакты даярдоо да жеткиликтүү болот. Жайкысын жашылчалар даамдуу да, пайдалуу да, ал эми лагман болсо үйдөгү жылуулук менен биригип мыкты даам тартуулайт. Үй-бүлөңүз үчүн кечки же түшкү тамактанууга лагманды тандоо эң туура!
Кыргызстандагы 2025-жылдын июль айына карата баалар:
- Эт (1 кг) — 615 сом. Лагман үчүн 0,5 кг жетет: ≈308 сом;
- Сабиз / камыр лапшасы (1 кг) — 57 сом. 500 г колдонобуз: ≈29 сом;
- Болгар переци (1 кг) — 55 сом. 200 г колдонобуз: ≈11 сомов;
- Баклажан же капуста (1 кг) — 29 сом. 300 г колдонобуз: ≈9 сом;
- Сабиз (1 кг) — 68 сом. 200 г колдонобуз: ≈14 сом;
- Пияз (1 кг) — 47 сом. 300 г колдонобуз: ≈14 сом;
- Чеснок, өсүмдүк майы — орточо ≈30 сом.
Жалпы баасы
Жөнөкөй эсеп менен 4-6 порциядан жасалган лагмандын кошулмалары болжол менен 415 сомду түзөт.
Кафеден – арзанбы?
Салыштыра кетсек, кафеде лагмандын бир порциясынын орточо баасы 200 сомдон 300 сомго чейин, башкача айтканда, өзүңүз бышырып алганда порция арзаныраак – болжол менен 70-100 сомду түзөт.
Ошентип, эгерде сиз чоң үй-бүлөгө же компанияга тамак жасап жатсаңыз, үйдө тамак жасоо пайдалуураак болот.
Комментариев нет. Авторизуйтесь, чтобы оставить комментарий.